Svens vykort

Vi kan nu, med stor glädje, presentera ytterligare ett inslag i vårt 70-årsfirande. När Skara Gille – Skaras hembygdsförening – bildades var en av hörnstenarna ”att dokumentera Skara som det var och en gång varit. Medlemmarna ombads att samla in gamla bilder och vykort.” Idag fortsätter vi detta arbete med att samla bilder, både från nutid och de senaste sjuttio åren. Ett arbete som vi ser som viktigt, när det gäller att beskriva och bevara stadens moderna historia.

En samling som i högsta grad hjälper oss att dokumentera Skaras historia, är de vykort som Sven Wallén presenterar i en utställning på gamla biblioteket under sommaren 2018. Sven har gjort ett intressant urval av sin stora samling, han har kompletterat bilderna med tydliggörande  bildtexter som har kommit till efter idogt sökande.

Vernissage den 11 juli kl 14 och utställningen kommer att vara öppen till och med 28 juli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.