En strålande start

I torsdags kväll hade vi en strålande start på Skara Gilles 70-årsjubileum. Djäkneskolans aula var fylld till sista platsen ( för sista gången? ) när ”Så minns vi Skara, del 2” presenterades. Kvällen inleddes med en dryg halvtimmas örongodis för oss vuxna. Härliga låtar med fart från 50- och 60-talen fick alla i salen att ryckas med. Göran Bergs sång fick många att minnas tillbaka till de ljuva åren.  Efter detta var det så dags för Carl-Olof Storm att visa en ny bukett bilder från ett gammalt Skara, även om inledningen var ett varmt närmande från Vallesidan. Denna gången hade Carl-Olof valt att ha med både människor och byggnader. Många var de profiler som vi minns med glädje från förr. Och många suckande ”javisst ja” hördes när mindre kända vyer visades.
När den första timman var slut bjöd Skara Gille på kaffe med tidstypiskt dopp, krans och finska pinnar. Det märktes väl att den månghövdade publiken hade mycket att prata om. Men nyfikenheten på fortsättningen gjorde att man så småningom letade sig tillbaka till sina platser. Först för att höra ännu mera fantastisk musik från TS-bandet och därefter få drömma sig tillbaka med hjälp av de nostalgiska bilder som Carl-Olof valt ut.
När så den sista bilden tonats ned från den vita duken, kunde åldermannen tacka alla inblandade, inte minst den stora publiken för den entusiasm de visade. Föreställeningen blev en lysande start på alla våra aktiviteter under jubileumsåret. Extra glädjande var att dussinet besökare valde att bli nya medlemmar i Skara Gille. En utveckling som vi är mycket glada över.

Det var fyllt till sista plats i Djäkneskolans aula när Skara Gille bjöd på nostalgi i form av både musik och bilder. Foto: Erik Sånnek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.