Årets första stadsvandring

Det bjöds en härlig sommarkväll när massorna samlades framför Bladska huset vid Prubbatorget i måndags när det var dags för årets första stadsvandring. Hela 150 personer fanns på plats för att ta del av Barbro Olofssons enorma kunskaper om Skaras historia.

Klockan 18 inleddes aktiviteten med klockspel från Domkyrkan. Därefter ledde Barbro den digra skaran nedför Trädgårdsgatan där man gjorde flera stopp, bland annat vid Djäknestallet. Vid bron fortsatte Barbro  sin berättelse, då om Kråks och om Stadsträdgården. Vägen tillbaka gick över Veterinärgatan där det också fanns mycket att orda om. Deltagarna fick många fakta både om människor, byggnader och företag.

Efter vandringen samlades alla deltagare (?) på gården för att låta sig väl smaka av kaffe och frallor. Köerna ringlade långa, men det fanns sittplatser åt alla. Att döma av ljudnivån var trivseln mycket stor. Under samlingen såldes lotter med många fina priser,  skänkta av många generösa företag i Skara. Som vanligt var det många av Skara Gilles medlemmar som mötte upp, men det fanns också en stor del gäster som inte varit med på tidigare års vandingar. Det gläder oss extra mycket.

En stor publik samlas runt Barbro för att få ta del av många spännande fakta om vår gamla stad och dess tidigare invånare, Bild Erik Sånnek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.