Midsommarmusik vid Båtsmanshuset

För andra året genomförde Skara Gille i samarbete med Kultur & fritid en uppskattad aktivitet på gården vid Båtsmanshuset. Förra året var vädrets makter inte på vår sida, men i år var det betydligt bättre. Under en härlig sommarkväll kunde besökarna njuta av både väder, midsommarinspirerad buffé och trivsam underhållning.

När gästerna anlände under sen eftermiddag fanns det en buffé med sill, potatis och adekvata tillbehör uppdukat i grönskan. Ett åttiotal besökare hade samlats och de lät sig väl smaka. Efter buffén serverades kaffe och kaka.

Därefter äntrade trubaduren Axel Falk scenen. Han bjöd på ett mycket växlande program som varvades med anekdoter både om Evert Taubes liv på Orust och hans egna upplevelser under uppväxten. Publiken sjöng med i några av visorna och visade sin uppskattning med många och långa applåder.

När kvällen var till ända, kan vi konstatera att ännu ett uppskattat evenemang har genomfört vid vårt Båtsmanshus och dess trivsamma gård. Midsommarmusiken lär återkomma nästa år. Men redan om någon vecka ( start måndagen den 3 juli ) kommer stadsvandringarna under ledning av Barbro Olofsson att ta sin början. Även då finns det möjlighet att samla vid Båtsmanshuset. Då för att inta kaffe och fralla, samt njuta av den trevliga gemenskapen.

Bilden visar besökarna vid borden framför den lilla scenen vid onsdagens aktivitet.
Foto. Erik Sånnek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.