Nationaldagen 2017

Nationaldagen i Skara 2017
Nationaldagsfirandet är en höjdpunkt för alla Skarabor och inte minst för Skara Gilles medlemmar. Paraden med Skara musikskolas orkester och tåget med fanor som avslutas med Skara Manskör utgör en pampig inledning på firandet. Talen och utdelandet av utmärkelser på Djäknescenen är en mäktig fortsättning.

Efter festligheterna vid Djäknescenen fortsatte firandet på gården vid Båtsmanshuset. Alla bord och stolar som fanns tillgängliga, hade placerats ut för att välkomna alla gäster. Och det blev fullt. Alla tidigare rekord slogs, när man konstaterar att mer än 200 personer mötte upp vid Båtsmanshuset. Det serverades kaffe och bulle på löpande band.

På bilden ser vi Elsa, Edith, Alma och Kerstin flankerade av farfar Thomas och Christina Andersson.
Den sedvanliga underhållningen svarade Christina Andersson och Thomas Landahl för. De var dessutom förstärkta med Thomas fyra välsjungande barnbarn. Gästerna bjöds både på klassiska visor, tänkvärda dikter och fick själva vara med i allsång.
Att döma av sorlet var trivselfaktorn hög. Man njöt av kaffe med dopp, skön underhållning varandras sällskap och den alldeles speciella stämning som gården vid Båtsmanshuset ger.

Fotograf: Erik Sånnek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.